Expositie Wil van Rijn en Toon van Hoeij

Wil van Rijn en Toon van Hoeij exposeren met enige regelmaat in de Heemkamer, Rogstraat 12 in Herpen.

 

Wil van Rijn, woonachtig in Heesch
Op 58-jarige leeftijd is hij met de VUT gegaan en heeft hij zijn passie voor tekenen en schilderen opgepakt. Vanaf 2001 heeft hij ongeveer 5 jaar schildercursus gevolgd bij de bekende beeldend kunstenaar Han Klinkhamer. Vanaf 2006 tot en met 2010 heeft hij, op de kunstacademie in Arendonk, een vijfjarige opleiding ”hoge graad schilderen” gevolgd. Deze opleiding heeft hij met succes afgerond.

In het begin heeft hij voornamelijk landschappen geschilderd. De laatste jaren is daar het schilderen van stillevens en abstract werk bijgekomen. Hij werkt voornamelijk met olieverf op doek. De toepassing van kleuren spelen bij zijn werk een grote rol. Het schilderen blijft voor hem nog steeds een uitdaging om te ontdekken wat wel of niet mogelijk is.

Na afronding van de opleiding heeft hij in Ravenstein het Kunstenaars Collectief Ravenstein (KuCoRa) opgericht. Het collectief telt op dit moment 30 leden. Enkele jaren achtereen heeft hij in Ravenstein een kunstmarkt georganiseerd.

Toon van Hoeij, woonachtig in Oss
Hij is als graficus 40 jaar werkzaam geweest bij een grafisch bedrijf en na zijn pensionering is hij, als hobby, gaan schilderen bij het Kunstenaars Collectief Ravenstein.

Zijn passie is het schilderen van bloemen en vooral klaprozen die hij met acryl of olieverf op doek vastlegt.

Hij is geïnspireerd door John Mc Crae, een Canadese militaire arts, die op 46- jarige leeftijd in de 1e wereldoorlog, in Yperen in België, is gesneuveld. De dagboeken, brieven, gedichten en documentatie van John Mc Crae beschrijven de gruwelijkheden van deze oorlog, maar ook de betekenis en symboliek van de klaprozen tijdens de 1e en 2e wereldoorlog.

Bij interesse kan hij dit, tijdens zijn aanwezigheid tijdens de expositie, nader toelichten.

 

Expositie Wil van Rijn en Toon van Hoeij