Uitgave boek: Koolwijk een parel in Brabant uitgegeven.

In de zomer van 2011 bracht Stichting Herpen in Woord en Beeld, mede ter gelegenheid van het jaarlijkse Sint Annafeest (26 juli), het rijk boek 'De Koolwijk, een parel in Brabant' uit.
De presentatie van het boek was in samenwerking met de buurtvereniging 'De Koolwijk' en 'Boer Bens' georganiseerd.

In het voorjaar van 2008 kwam Antoon Spanjers met het idee bij de Stichting, een boek uit te geven over de Koolwijk van heden (2010/2011) en in het recente verleden. Een idee wat past binnen de doelstelling van de Stichting.

De Koolwijk, gelegen in de provincie Noord-Brabant, is een eeuwenoude buurtschap bij Herpen (gemeente Oss) en bestaat uit een zestigtal huizen en een kapel. Het is omringd door een prachtig en historisch natuurgebied (De Maashorst) en bij velen bekend vanwege de tradionele jaarlijkse pelgrimage van Moeder Anna.

Het is de werkgroep gelukt om de opdracht te realiseren; 'Een gemakkelijk toegankelijk kijk- en leesboek samenstellen over de Koolwijk. Geen historische verhandeling, maar een overzicht van de Koolwijk anno 2010/2011 met een doorkijk naar het verleden, waarbij de mensen die er wonen en woonden en de bebouwing een centrale plaats innemen'.
De Koolwijk kende voor 1850 geen straatnamen. De bestaande panden werden aangegeven met een letter en een nummer. Deze vroegere nummering is aangehouden als leidraad en op basis waardaar van is de route aangegeven. 

Dit prachtige boek, met een omvang van ca. 150 pagina's, in fullcolor en ingebonden in een harde kaft, is een éénmalig uitgegegeven. Het boek kost euro 24,95 en is nog steedsverkrijgbaar. Bij interesse stuur een mail naar heemkamerherpen@gmail.com

 

Uitgave boek: Koolwijk een parel in Brabant uitgegeven.